Search

14.5.2015

Videoo ja Roomaa


Jee kuvii Rooman reissulta ja loppuun vähä videoo!
Ekana päivänä saavuttiin Fiumicinon lentokentälle (jos se nyt kirjotettiin noin) ja tavotteena oli päästä Roma termini asemalle junalla. Mentiin sitten lentokentän lähimmästä kioskista junalippuja ostamaan, jonka yläpuolella tosiaan luki "tickets" ja oletettiin , että saatais oikeat liput. No ei tietenkään! Huonolla englannin taidoillaan ne myi meille kyydin mini vanilla sinne asemalle. Toki huomasin myöhemmin, että lippu ei ollutkaan junaan käyvä ja meitä oli kusetettu. Onneks ei oltu ainoita sillä kyydillä meneviä. Esim. vaihto-oppilas Itävallasta tuli meijän kanssa samalla kyydillä ja mietittiin jo, että mitä kaiverretaan meidän hautakiviin. Noh ei tarvinnu hautakiveä vielä pystyttää Pyhän Laurin kirkon pihaan ja päästiin onneks perille.

Hotellille olikin asemalta vain 200m ja löydettiin hyvin perille. Saman päivän aikana käytiin tsekkaamassa Colosseum ja kauppakatu Via Del Corso (vähä niin ku Korso heheh).
Toinen päivä omistettiin kokonaan Vatikaanille, jossa käytiin kattomassa Vatikaanin museo patsaineen päivineen ja Pietarin kuuluisa kirkko! Ostettiin "hop on hop off"  bussi liput 72 tunniksi molemmille ja hinta tais olla 30e ihmiseltä, sieltä ne sitten myi meille opastuksineen päivineen liput sinne Vatikaanin museoon ja oli ihan jees kierros, vaikka hintaa lipulle tulikin 48e...
Pietarin kirkko oli kyl kans hieno nähtävyys, josta on video pätkä tuolla alhaalla (videon lopussa). Tosiaan jos haluaa monta kirkkoa tsekata Rooman reissun aikana, niin kannattaa jättää toi Pietarin kirkko viimeseks, muuten ne muut kirkot tuntuu ihan mitättömiltä, vaikka hienoja kaikki ovatkin!

Kolmas päivä oli näille pienemmille nähtävyyksille, jotka kaikki oli siinä kauppakatu Via Del Corson kupeessa. Käytiin alkupäivästä kattomassa Espanjalaiset portaat, jotka oli aikamoinen pettymys. NE OLI OIKEESTI VAAN PORTAAT??? Jos jotain pitää jättää matkalla pois nähtävyyksistä, niin se on noi Espanjalaiset portaat. Siinä niitten portaiden yläpäässä on kai joku pömpeli, mutta sekin oli nyt restauroitavana ja siinä oli joku peitto päällä. Seuraava kohde oli  Fontana di trevi, eli valtava suihkulähde hienoineen patsaineen, mutta siinäkään ei ollut yhtään vettä, koska restauroitavana...jee... Päivän lopuks käytiin sitten vielä kattomassa Pantheon, joka siis on kirkko, jossa on katossa aukko ja jotkut hienot viemäri systeemit, mitä kautta se katosta satava vesi ei jää sinne lattialle.

Neljäntenä päivänä olikin sitten lähtö kotiin, mutta vasta iltapäivästä. Kulutettiin päivä shoppailen ja istuskellen Santa Maria Maggiore kirkon pihassa. Lentokentälle ostettiin bussista liput hintaan 4ekpl ja matka kesti noin tunnin, melkeen saman verran ku sillä mini vanilla jonka lipun hinta oli 15e kpl, eli kannattaa mennä bussilla tai junalla (juna 8e 2lk). Lento suju hyvin, seuraavana päivänä vaa vähä väsytti duunissa....

Lämmintä oli n. 30 astetta ja voin sanoa, että suosittelen menemään Roomaan, jos tykkää kaupunki lomista!Pietarinkirkko

Colosseum


Vatikaanin museoVatikaanin museo

Pantheon


Santa Maria Maggiore
Kolme vikaa kuvaa Piazza Venezia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti