Search

19.11.2015

Metsämansikoita metrin hangessa

Moiksu!
Mä en todellakaan tiedä miks mä en ole kirjottanut tänne mitään, tai ehkä mä tiedän. 
Mä pääsin puoli vuotta sitten Malmille opiskelemaan Helmi-liiketalousopistoon. Aivan täyttä kuraa. Puolet opettajista on hermoromahduksen partaalla, tunneilla ei oo läsnä-olo pakkoa, mutta siellä pitäs silti olla ja täytyy muistaa, ettei kellekkään saa tunnilla sanoa sanaakaan, muuten arvosana laskee. Ihan näin lukion jälkeen voin sanoa, että menin sinne vaan, koska piti saada opiskelu paikka (ei oo joo hirveen korkee motivaatio). Nyt saan tehdä vähintään 15 tehtävää wordillä viikossa, mukaan lukien yrityksen perustaminen pop-up muodossa.

Pop-up yritys tehdään Helsingin Kalasatamaan, Teurastamolle (teurastamo on vaan paikan nimi) Stadin ammattiopiston kanssa (kauneusala). Ollaan siis liiketalousopiston puolelta myymässä ja markkinoimassa kauneusalan palveluja, pääasiassa kynsiä ja kampauksia. Hiusten värjäyksiä ei puolestaan voida toteuttaa, kun siellä teurastamolla ei kuulema tule vettä... Hirveä säätäminen ollu tänki projektin kanssa, kun tuntuu ettei kauneudenhoito puolelta ketään kiinnosta tehdä mitään. Ei se normaali yrityksissäkään toimi sillä tavalla, että vaan toinen osapuoli tekee kaiken, tai kumpikaan ei tee mitään. Ajattelin nyt ottaa ihan chillisti ja tehä kaiken vaan sillä ajatus-maailmalla, että "tää on vaan koulu tehtävä".

Yllä olevien lisäksi suoritan maaliskuuhun 2016 asti vielä työharjoittelua maanantaisin ja perjantaisin Forumin Seppälässä ja käyn töissä Jumbon Zarassa, työhön kutsuttaessa.
En oikeen oo osannut arvostaa tota mun työharjottelu paikkaa, kun migreenikään ei ole kuulema syy lähteä töistä ja enhän minä nyt tyhmä opiskelija tiedä mistään mitään. Työharjottelussa, kun ei kuulema olla töissä vaan harjoittelemassa. No sen olen kyllä huomannut, että kun työvuorolistasta puuttuu nimi ja et saa palkkaa, niin voidaankin käskeä tekemään ihan mitä vaan. Kannattaa ottaa aina yrityksestä selvää, ennenkun menee edes tetti paikkaa hakemaan. Missään nimessä ei saa valita sellaista paikkaa, joka on konkurssin partaalla, koska niissä paikoissa yleensä säästetään kaikesta, kuten Seppälässä. Ei todellakaan kannata palkata tarpeeksi työntekijöitä, että hommat tulis hoidettua joskus.

Iloseks onneks tekee Lidlin metsämansikka limu, joka maistuu muumi limulta! Kuvat on tosiaan otettu Porista.

 

 
 Huivi: Kapahl
Takki ja paita: Zara
Mokka legginsit: Cubus

 


2 kommenttia:

 1. Christel19.11.15

  Ihania kuvia!! :) Harmi et siellä on mennyt tolleen, tsemppiä! Ja kiva kun uskalsit avata noita asioita, varmasti moni tuonne kouluun hakua ajatellut haluaisi rehellisiä mielipiteitä paikasta. Ihan kamalaa ettei työpaikalle muka saisi vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon (:! Joo ei ole opettajat kovin motivoituneita työhönsä ja mielellään laittavat vaan tehtäviä ja sanovat, että pidetäämpä sittenkin etätunti. Joo on kyllä vähän erikoinen ratkaisu tuo ettei muka vettä saada. Varmaan paikan vaihto tulee eteen. Jää niin paljon juttuja tekemättä, mitkä sen veden kanssa olisi mahdollisia.

   Poista